0Item(s)Košarica

V nakupovalni košari ni artiklov.

Moj račun

Product was successfully added to your shopping cart.

POGOJI POSLOVANJA

Pogoji poslovanja so oblikovani na podlagi Zakona o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot) in Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1)

1. NAROČANJE
2. DOSTAVA
3. PRAVICA O ODSTOPU OD NAKUPA IN VRAČILO BLAGA
4. STVARNA NAPAKA
5. CENE IN PLAČILNI POGOJI
6. ZASEBNOST IN VARSTVO PODATKOV
7. DOSTOPNOST INFORMACIJ


1. NAROČANJE

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Kupoprodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku (v njegovem uporabnišku profilu, če je kupec registriran član ali na sedežu podjetju SPECIA Polona Dolenc s.p., če kupec ni registriran član spletne trgovine LilyLolo)

Po oddaji naročila, kupec prejme na svoj elektonski naslov potrdilo o sprejetem naročilu in informacije o predvidenem roku dostave pošiljke. Pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

Točna navedba tehničnih korakov, ki vodijo do sklenitve pogodbe - postopek naročila/nakupa:

Po ogledu izdelkov na spletni strani oz. v spletni trgovini, želen izdelek oz. izdelke z označbo o barvi (kjer je potrebno) in količini želenih izdelkov, kupec odda v košarico.

Dodajanje izbranega izdelka/izdelkov v košarico s vrši klikom na gumb 'v košarico.' Ko kupec doda v košarico vse izdelke, ki jih želi naročiti, kline gumb 'košarica' oz. 'Prikaži košarico'. Na tem mestu lahko kupec še enkrat pregleda vse izdelke, ki jih želi naročiti in svoj izbor potrdi s klikom na gumb 'ZAKLJUČI NAKUP'. v nadaljnjem koraku ima kupec možnost, da svoje izdelke naroči 'kot gost' ali kot 'registrirani uporabnik'.

A. V primeru, da izdelke naročate kot 'registrirani uporabnik', vpišete vaš elektronski naslov in geslo in vaši podatki (Ime, Priimek, Naslov,...) bodo avtomatski dodani. Postopek registracije je naveden v 3. točki Splošnih pogojev. V nadaljnjih korakih potrdite še Naslov dostave in izberete Način dostave ter Način plačila. Po vseh korakih oz. postopku nakupa, se ponovno izpiše povzetek naročila (izbrani izdelki in količine ter morebitni stroški poštnine). V kolikor se kupec strinja s 'pregledom naročila' zaključi nakup s klikom na gumb 'Zaključi naročilo'. Ob zaključku naročila, mu spletna prodajalna samodejno "generira - ustvari" in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki ...). S tem je naročilo potrjeno, izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem roku. Če je rok dobave več kot 3 delovne dni, spletna prodajalna o tem obvesti kupca.

B. V primeru, da izdelke naročate kot 'gost', vpišete vse zahtevane podatke (Ime, Priimek, Elektronski naslov, Naslov, Mesto/Kraj, Telefon). V nadaljnjih korakih potrdite še Naslov dostave in izberete Način dostave ter Način plačila. Po vseh korakih oz. postopku nakupa, se ponovno izpiše povzetek naročila (izbrani izdelki in količine ter morebitni stroški poštnine). V kolikor se kupec strinja s 'pregledom naročila' zaključi nakup s klikom na gumb 'Zaključi naročilo'. Ob zaključku naročila, mu spletna prodajalna samodejno "generira - ustvari" in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki ...). S tem je naročilo potrjeno, izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem roku. Če je rok dobave več kot 3 delovne dni, spletna prodajalna o tem obvesti kupca.

Kupec lahko želene izdelke naroči tudi telefonsko, na številki 041 509 618- telefonsko naročanje.

Pri telefonskem nakupu izdelkov, se od kupca potrebuje in zahteva naslednje podatke:

- Izbor izdelkov, ki jih želi kupiti
- Naslov za dostavo izdelkov (Ime in priimek, naslov, kraj in poštna številka)
- Način plačila: kupec lahko izbira med plačilom po povzetju ali plačilom po predračunu.
- Elektronski naslov

Pri telefonskem naročilu kupca vedno opozorimo o:

- Stroških poštnine, ki so opredeljeni v 2. točki teh pogojev pod postavko DOSTAVA.
- Možnostih plačila: pri telefonskem naročilu lahko kupec izbire kot način plačila 'plačilo po povzetju' ali 'plačilo po predračunu'.
(opredeljeno v 4. točki teh pogojev CENE IN PLAČILNI POGOJI).

Po sprejemu telefonskega naročila, se le-to odda v sistem in kupcu, ki je oddal telefonsko naročilo, se pošlje pošlje elektronska pošta s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki ...). Nato se kupca ponovno pokliče, da se preveri ali je prejel elektronsko pošto in ali so v naročilu vsi izdelki v skladu s telefonskim naročilom. Po dokončni potrditvi kupca, je naročilo potrjeno, izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem roku. Če je rok dobave več kot 3 delovne dni, spletna prodajalna o tem obvesti kupca.

Navedba tehnoloških sredstev, ki omogočajo prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila: Pregled košarice je dostopen ves čas brskanja po spletni trgovini www.lilylolo.si. Pred oddajo spletnega naročila je kupcu omogočen celovit pregled naročila in tudi možnost pomika nazaj po spletnem naročilu in odstranitve poljubnih izdelkov.  Pri oddaji telefonskega naročila, se kupcu omogoči, da potrdi vse naročene izdelke, preko telefona, nato dobi pregled naročila še po elektronski pošti. Tako ima kupec vpogled v svoje naročilo pred dokončno potrditvijo/obdelavo naročila in še vedno lahko prekliče naročilo ali odstrani poljubne izdelke iz naročila.


2. DOSTAVA


Dostava pošiljk se izvršuje preko Pošte Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem dostava izvedena bolj učinkovito.


Stroški poštnine za vsa naročila/pošiljke do skupne vrednosti 38 EUR (ne glede na težo pošiljke) znašajo:
- 3,80 EUR (za plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom ali kartico).

Za vrsto plačila plačilo po povzetju spletna trgovina avtomatično obračuna strošek plačila po povzetju v višini 1,30 EUR

Za vsa naročila/ pošiljke v skupni vrednosti 38 EUR ali več, je poštnina brezplačna. Za nakup nad 38 EUR je dostava brezplačna in poštnino plača spletna trgovina Lily Lolo.
* Cene vključujejo DDV (22%)


Za vrsto plačila plačilo po povzetju spletna trgovina avtomatično obračuna strošek v višini 1,30 eur 

Vsa naročila so odpremljena v roku 1 - 3 dni. Izdelke na zalogi, naročene do 14.ure, predvidoma odpošljemo še isti dan.  V kolikor pride do zamika pri odpremi, se kupca ustrezno obvesti. V skladu s splošnimi pogoji poslovanja Pošte Slovenije je večina pošiljk dostavljena že naslednji delovni dan (razen, če je vmes vikend ali praznik), oz. najkasneje v roku treh dni.

Cene veljajo za dostavo pošiljk v Sloveniji, za dostavo v ostale države, nam pošljite povpraševanje na polona@specia.si.

POMEMBNO:  ponudnik ne odgovarja za naročila, za katera je bil naveden nepravilen oz. napačen naslov za dostavo s strani kupca v času naročila. Pred potrdilom naročila pazljivo preverite svoje podatke in naslov za dostavo blaga.


3. PRAVICA O ODSTOPU OD NAKUPA IN VRAČILO BLAGA

Če kupec želi preklicati svoje naročilo še preden bo naročilo obdelano in odposlano, mora o tem obvestiti ponudnika na elektronski naslov polona@specia.si. Če pošiljka še ni bila obdelana in odposlana, bo naročilo stornirano brez dodatnih stroškov. Potrdilo o stornu naročila bo poslano na kupčev elektronski naslov, že plačana kupnina pa vrnjena na transakcijski račun kupca.

Kupec ima pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, po Zakonu o varstvu potrošniku (43. člen), pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov (blaga) prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Kupec mora svojo odločitev o vrnitvi pošiljke v 14 dneh od prevzema blaga sporočiti na polona@specia.si. Kupec mora pri tem podati nedvoumno izjavo, iz katere izhaja, da odstopa od pogodbe. Prodajalec pa mu mora nemudoma potrditi prejem obvestila po e-mailu (na trajnem nosilcu podatkov) in mu posredovati vse dodatne informacije v zvezi vrnitvijo izdelkov.  

Odstopni rok začne teči z dnem, ko kupec pridobi dejansko posest nad blagom. V primeru ostopa od pogodbe mora kupec prejeto blago vrniti po pošti na naslov prodajalca: SPECIA Polona Dolenc s.p. Šercerjeva 22, 3000 Celje.

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe. Blago je potrebno vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini ponudniku oz. prodajalcu v 14 dneh po sporočilu o odstopu pogodbe, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Vračilo plačil bo ponudnik izvedel takoj ko je mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun ali z refundacijo na njegov PayPal račun, če je bilo naročilo plačano preko PayPal sistema. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče. Ob vračilu se vrne vplačan znesek za blago, ki je bilo vrnjeno prodajalcu. Morebitna promocijska sredstva, ki so bila koriščena ob nakupu (promocijska koda, popust, darilo itd.) se upoštevajo kot popust in se ob vračilu ne vrnejo. Na TRR kupca se vrne le vplačani znesek. V primeru plačila z darilnim bonom, se darilni bon pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon iste vrednosti.

Podjetje lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

V primeru nejasnosti in/ali dodatnih vprašanj, nas prosim kontaktirajte na naslov polona@specia.si ali na telefonsko številko 041 509 618 in z veseljem vam bomo odgovorili na vaša vprašanja.

4. STVARNA NAPAKA

Napaka je stvarna:
1.     če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet;
2.     če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
3.     če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
4.     če je prodajalec izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost izdelke za normalno rabo se presoja glede na drug, brezhiben izdelek enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih izdelka, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na izdelku, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Kupec svoje obvestilo o stvarni napaki pošlje na e-naslov prodajalca: polona@specia.si  Prodajalec pa mu mora nemudoma potrditi prejem obvestila po e-mailu (na trajnem nosilcu podatkov) in mu posredovati vse dodatne informacije v zvezi s postopkom reševanja stvarne napake.

Kupec, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:
- odpravi napako na izdelku ali
- vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
- izdelekl z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali
- vrne plačani znesek.


5. CENE IN PLAČILNI POGOJI


Spletna trgovina Lily Lolo omogoča naslednje načina plačila:

 1. Plačilo po povzetju
  Pošiljko dostavi Pošta Slovenije ali druga dostavna služba. Ob prevzemu pošiljke poštarju plačati naročeno blago in poštnino. Pošta pa vam bo hkrati zaračunala provizijo ob plačilu skladno z veljavnim cenikom Pošte Slovenije (1,05 € za znesek do 96€, pri zneskih nad 96€ pa 1% vrednosti zneska).
   
 2. Plačilo po predračunu
  Nakup izdelkov plačate na podlagi elektronske verzije predračuna, ki ga prejmete na vaš elektronski naslov. Plačilo blaga se izvrši na TRR lastnika spletne trgovine LilyLolo: SPECIA Polona Dolenc s.p. Šercerjeva 22, 3000 Celje številka TRR: SI56 6100 0000 6490 908 (Delavska Hranilnica). Ni dodatnih stroškov ob prevzemu pošiljke.

   
 3. Plačilo preko sistema Pay Pal
  Varno plačevanje smo omogočili tudi vsem uporabnikom zelo razširjenega sistema za plačevanje PayPal. S PayPal sistemom lahko plačate kot registriran (imate PayPal račun) ali neregistriran uporabnik Paypal storitev (nimate Paypal računa)

  Po zaključenem naročilu vas usmerimo na spletno stran servisa PayPal. 

  >> Če ste registriran uporabnik PayPal storitev (imate PayPal račun), izberite 1. opcijo: Pay with my PayPal account

  Imate Paypal račun

  >> Za plačilo s kartico, če niste registriran uporabnik PayPal storitev (nimate Paypal računa) izberite 2. opcijo:
  Pay with my credit or debit card
  Nakup normalno zaključite s plačilom s kartico, ki jo sistem Paypal podpira (MasterCard, Visa, Discover, American Express). Tudi, če vam v procesu nakupa servis ponudi kreiranje PayPal računa, lahko korak preskočite (Skip) in normalno dokončate plačilo s kartico, brez da bi si ustvarili PayPal račun.
  Plačilo s kartico (nimate Paypal računa)

  V naslednjem koraku vpišite podatke plačilne kartice:

  Podatki plačilne kartice


  V primeru telefonskega naročanja izdelkov, lahko kupec izbira med plačilom po povzetju in plačilom po predračunu. Plačilo s karticami ali preko sistema Paypal pri telefonskem naročanju ni možno.


Posebni pogoji plačila

Cene izdelkov spletne trgovine LilyLolo  so v evrih (EUR) in vsebujejo ustrezno stopnjo davka  na dodano vrednost DDV (9,5% ali 22%).  Vse cene veljajo pod zgoraj navedenimi pogoji in v primeru z zgoraj navedenimi načini plačila. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Akcijske ponudbe v spletni trgovini LilyLolo (kot npr. vrednostni kuponi, popusti, cenovno ugodni paketi, darila, nagrade zvestim kupcem ipd.) so jasno in razumljivo izpostavljene. Vsaka izmed ugodnosti se upošteva pri končnem znesku nakupa. Popusti se ne seštevajo in med seboj niso združljivi.

Nekateri izdelki se v določenem obdobju potrošnikom oz. kupcu ponudijo po akcijskih oz. znižanih cenah. Akcijske cene veljajo v navedenem obdobju. Vsi izdelki, navedeni pod gumbom 'Izdelki v akciji' so trajno znižani in akcijske cene teh izdelkov veljajo do odprodaje zalog.

Prizadevamo si zagotovljati čimbolj ažurne in točne podatke o ceni, kljub temu se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V primeru napačnega podatka o ceni izdelka ali da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa oz. rešitev, ki bo v obejestransko zadovoljstvo.

Zahtevaj racun
VKLOPI RAZUM, ZAHTEVAJ RAČUN! Prodajalec mora za dobavo blaga ali storitev izdati račun in ga izročiti kupcu. Kupec mora prevzeti račun in ga zadržati neposredno po odhodu iz poslovnega prostora.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem in/ali elektronskem mediju z razčlenjenimi stroški. Na zahtevo kupca se izdajo še navodila kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, ko je vračilo blaga upravičeno.

6. ZASEBNOST IN VARSTVO PODATKOV

Ponudnik zagotavlja registriranim uporabnikom  varovanje osebnih podatkov, ki jih posredujejo ob registraciji, skladno z zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Vsi posredovani osebni podatki registriranih uporabnikov  so namenjeni izključno uporabi v spletni trgovini ter administraciji storitev, te podatke pa bo ponudnik uporabljal ali razkril le za namene, zaradi katerih jih je z vašim privoljenjem zbiral oziroma na zahtevo uradnih organov Republike Slovenije. Spletna trgovina lahko zbira določene podatke o vašem obisku, kot so ime ponudnika internetnih storitev in IP naslov (Internet Protocol), prek katerega dostopate do interneta, datum in ura, ko dostopate do mesta, strani, ki jih obiščete na mestu, in internetni naslov spletnega mesta, neposredno s katerega ste prišli na naše mesto.

Ponudnik zbira podatke o registriranih uporabnikih v naslednje namene:

- obveščanje o novostih v spletni trgovini LilyLolo in Specia
- obveščanje o dodatnih storitvah, ki jih omogoča spletna trgovina LilyLolo in Specia;
- obveščanje o ponudbi partnerjev ponudnika;
- za izboljšanje in skrbništvo mesta ter analiziranje trendov;
- za namen e-trgovine in izvršitve nakupa.


Ponudnik lahko vaše podatke razkrije, če jo to zakonsko določeno, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za:

- skladnost z zakonskimi odredbami ali sodnimi postopki proti ponudniku ali spletnemu mestu;
- zaščito in varovanje pravic ali lastnine ponudnika ali naše družine spletnih mest;
- ukrepanje v nujnih okoliščinah za zaščito osebne varnosti zaposlenih ponudnika ali posrednikov, uporabnikov izdelkov ali storitev ponudnika ali javnosti. Ponudnik storitev se zavezuje, da bo skrbno in v skladu z zakonodajo varoval podatke in pri tem postopal v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov.

S sprejemom teh splošnih pogojev in uporabo storitve uporabniki ali registrirani uporabniki soglašajo, da ponudnik ne more zagotoviti varnosti ali zasebnosti informacij, ki se prenašajo preko interneta ali elektronske pošte, ter da ponudnika ne bodo smatrali za kakorkoli odgovornega v povezavi z uporabo vseh tovrstnih informacij s strani tretjih oseb. Obstaja možnost, da drugi registriran uporabniki ali uporabniki storitve, vključno z neregistriranimi uporabniki, pošljejo, navežejo ali predajo storitvi oziroma drugim uporabnikom napadalno ali obsceno gradivo in da bodo uporabniki takšnemu gradivu izpostavljeni. Prav tako je možno, da lahko drugi zlorabijo osebne podatke uporabnikov preko uporabe storitve ter da jih lahko uporabijo za vznemirjanje ali ogrožanje. S sprejemom splošnih pogojev se uporabniki ali registrirani uporabniki strinjajo, da ponudnik ni odgovoren za ravnanje tretjih oseb z informacijami, ki jim jih pošiljajo sami. Uporabniki in registrirani uporabniki, ki ne soglašajo s takšno stopnjo zagotavljanja varnosti  ali zasebnosti informacij ne morejo uporabljati storitev LilyLolo.

Uporabniki in registrirani uporabniki imajo kadarkoli pravico zahtevati od ponudnika storitev, da njegove osebne podatke izbriše iz zbirk osebnih podatkov ponudnika.

7. DOSTOPNOST INFORMACIJ


Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelkov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

LilyLolo je spletna trgovina podjetja SPECIA Polona Dolenc s.p. Šercerjeva 22 3000 Celje