0Item(s)Košarica

V nakupovalni košari ni artiklov.

Moj račun

Product was successfully added to your shopping cart.

Pogosto zastavljena vprašanja o mineralnih ličilih

1. Splošna vprašanja

2. Politika proizvajalca - podjetja Lily Lolo


Ali je mineralni puder tako dober kot moja običajna tekoča podlaga?

Presenečeni boste! Mineralni puder oz. podlaga prekriva bolje kot katera koli druga. Ne samo, da dobro prekriva, za seboj ne pusti mokaste, debele podlage na vaši koži, ki je vidna na daleč, ampak se lepo porazdeli in da občutek gladke, popolnoma čiste kože. Kadar vaša koža potrebuje manj podlage, je nanesite manj. Pozabite na težke podlage in barvne vlažilne kreme, ki samo obtežujejo kožo!


Lahko nanesem na obraz vlažilno kremo pred nanosom mineralnega pudra?

Seveda! Celo priporočljivo je, da uporabite dnevno kremo pred nanosom mineralnega pudra. Za maksimalne rezultate dovolite kremi da se popolnoma vpije preden nanesete mineralni puder na obraz.


So Lily Lolo ličila enaka kot ostali izdelki v prahu?

Ne. Večina pudrov v prahu vsebuje talc ali koruzni škrob, ki suši kožo in ji daje ''pudrast'' videz. Minerali Lily Lolo teh sestavin ne vsebujejo in ne sušijo kože.


Kako vem kateri odtenek naj kupim?

Dobro poglejte svojo kožo pri dnevni svetlobi. Če izgleda, kot da imate znotraj nje rožnate odtenke, potem je vaš ten kože hladen. Če je koža bolj rumena, so vaši podtoni najverjetneje topli. Če nobena od variant ni opazna, potem imate navtralen ten kože, kateremu ustrezajo vse barve ličil.

Poglejte tudi na notranjo stran zapestja. Če so vene pretežno modre, imate hladni tip kože, če pa izgledajo bolj zelene, vam bodo bolje pristajali topli odtenki. Ponovno, če ne razberete tona oz. nobena od barv ne prevlada, potem poskusite z nevtralnimi toni.

Možno je tudi, da izpodbijete svoj podton in uporabite podlago, ki je za odtenek drugačna. Na primer, če želite prikriti rožnat ten kože, izberite nevtralno ali toplo podlago.

Tukaj lahko preverite >> tabelo vseh odtenkov mineralnih podrov.


Ali moram kupiti poseben čopič za nanos mineralnega pudra?

Kabuki čopiči so narejeni posebej za nanašanje mineralne kozmetike in so nedvomno najboljši za nanos mineralnega pudra. Vendar, če želite samo preizkusiti mineralni puder, bo sedanji čopič za nanos čisto v redu. Poskusite in uporabite manjši čopič, ki ima krajše ščetine.


Je mineralni puder težko nanašati?

Ne, sploh ne. Nič več se ne rabite truditi z dodatnimi nanosi, da dosežete enakomerno porazdeljeno podlago oz. puder. Enostavno pomočite čopič v prah, ga nekajkrat zavrtite, da prah enakomerno nanesete na ščetine, s trdim delom čopiča potrkajte po robu pokrovčka in začnite s krožnimi gibi nanašati podlago na obraz. Več o tem preberite v rubriki Nasveti.


Ali moram uporabiti zaključni puder čez osnovni puder oz. podlago?

Ne, mineralni puder Lily Lolo se lahko nosi brez zaključnega pudra, če tako želite. Z zaključnim pudrom imate možnost podaljšati obstojnost ličil in/ali doseči mat oz. sijoč zaključek videza. Odvisno kateri zaključni puder uporabite.  


Bo moj Lily Lolo puder obstal cel dan?

Da, mineralni puder je zelo obstojen. Odvisno od nanosa in mastnosti kože, vendar v povprečju bo obstal skozi cel dan.


Kakšen je zaščitni faktor mineralnih pudrov Lily Lolo?

Kot vsi mineralni pudri imajo tudi naši sestavine, ki delujejo kot naravni zaščitni faktor. Lily Lolo mineralna ličila imajo naravni zaščitni faktor +15 (SPF15), ki izhaja iz dveh ključnih sestavin - titanov dioksid in cinkov oksid. Z Lily Lolo mineralnimi pudri bo vaša koža tako še dodatno zaščitena pred nevarnimi sončnimi žarki.


Prodajate v kakšnih trgovinah, kjer lahko vidimo ličila?

Seznam prodajnih mest, kjer se prodajajo Lily Lolo mineralna ličila, najdete tukaj.


Kako zmanjšam vidnost gub in širokih por?

Za zmanjšanje vidnosti gubic, nanesite Flawless Matte puder kot osnovo, saj bo le-ta preprečil, da se bo puder začel nalagati v gubice. Končajte z Flawless ali Translucent silk, saj odbijata svetlobo in vam zagotovita bolj gladek videz.

Če imate res široke pore, nanesite na obraz Flawless ali Translucent silk, da dobite gladek videz. Za konec pogladite obraz z gobico, da odstranite odvečen puder, ki bi lahko poudaril pore.


Ali lahko mešam mineralna ličila med seboj in jih uporabljam tudi npr. na ustnicah?

Bleščila za ustnice oz. lip glossi so dostopni v spletni trgovini, lahko pa zmešate lip gloss s katerim koli mineralnim ličilom in dobili boste edinstven sijaj za ustnice. Zmešate lahko na primer senčilo ali rdečilo z lip glossom, izogibajte se tistim, ki vsebujejo Ultramarine Blue ali Ferric Ferrocyanide.

Na ustnice lahko tudi nanesete barvo s čopičem in jo prekrijete z brezbarvnim sijajem za ustnice, kakor vam je ljubše.


Kako se mineralna ličila obnašajo na mastni, občutljivi aknasti koži?

Mineralna ličila so primerna za vse tipe kože. Za zrelo kožo je priporočljiva uporaba podlage kot je npr. Flawless Matte, da preprečite zdrs pudra v gube, podobno velja tudi za mastno kožo, saj le-ta puder uravnava mastnost in sijaj kože.

Mineralna ličila so idealna za občutljivo in aknasto kožo, ker ne vsebujejo težkih kovin in kemikalij, obenem pa vsebujejo cinkov oksid, ki deluje kot astringent in antiseptik. Minerali so na splošno zelo primerni za aknasto kožo.


So vsi izdelki Lily Lolo narejeni iz naravnih sestavin?

Pri razvoju izdelkov je ključno sodelovanje z znanstveniki, ki se ukvarjajo izključno s kozmetičnimi sestavinami. Zagotovljeno je, da so vse sestavine naravno pridobljene in da ni dodanih nobenih težkih kovin, kemikalij ali drugih spornih sestavin. Vse sestavine so praviloma pridelane in predelane tako, da so varne za uporabo.


So vaši produkti alergeni?

Proizvodi so zelo enostavno sestavljeni in narejeni iz naravnih in nealergenih snovi.


Vsebujejo vaši izdelki parabene?

Ne, niti eden izmed Lily Lolo ličil ne vsebuje parabenov, umetnih arom ali polnil.


Kakšna je vaša politika glede testiranja na živalih?

Izdelki niso testirani na živalih. Potrjena je odobritev s strani BUAV (Britanska organizacija, ki se bojuje proti mučenju živali). Izdelki se v nobeni fazi proizvodnje ne testirajo na živalih.


Uporabljate živalske sestavine?

Trenutno se prodaja nekaj artiklov, ki vsebujejo carmine (je pogosto uporabljena v kozmetičnih izdelkih, vendar je derivat cochineal-a (rdeče barvilo za prehrambene namene)), vendar si proizvajalec prizadeva, da je vedno več izdelkov veganskih in da ne vsebuje te sestavine. Predvsem tistih, ki na novo prihajajo, prav tako se trudijo posodobiti že obstoječe različice izdelkov (ki še niso veganske) v veganske. Nekateri izdelki vsebujejo čebelji vosek in lanolin. 


Ali so čopiči narejeni iz umetnih ščetin ali iz živalskih dlak?    

Vsi Lily Lolo čopiči so narejeni iz visoko kakovostnih sintetičnih vlaken.


Uporabljate nano ali mikroskopsko majhne delce v ličilih?

Ne. Niti eden izmed delcev ni dovolj majhen, da bi se uvrstil v klasifikacijo mikro ali nano delcev.


Kakšna je minimalna velikost delcev?

Titanium in Cinkovi oksidi so nemazljivi in imajo najmanjšo velikost delcev 10 mikronov, kar pomeni da niso komedogeni.


So vaši produkti komedogeni (povzročajo akne, ogrce ali mašijo pore)?

Mineralna ličila Lily Lolo niso komedogena. Ne vsebujejo mineralnih olj ali podobnih sestavin, ki bi naredile na koži plast ličil in bi mašile pore. Z mineralnimi ličili lahko dosežete zelo dobro prekrivnost, ki omogoča koži da diha.


Kje so narejeni vaši produkti?

Večina produktov je narejena v Veliki Britaniji oz. v drugih državah Evrope (Nemčija, Češka, Italija,...).